Klikkaa tästä sarjisblogiini!

torstai 7. huhtikuuta 2011

Best of Jackie Wilson

Sarjassamme markan tarjouskasetteja vuosien takaa; Jackie Wilsonin parhaat.

Jack Leroy "Jackie" Wilson (1934-1984) oli amerikkalainen laulaja, jonka tähtihetki oli hitti "Reet Petite". Mies teki paljon muutakin kivaa ja on todella sääli, että hänen urastaan yleensä mainitaan vain tuo biisi.

Wilson nousi yleisön tietoisuuteen ensimmäisen kerran Billy Ward and His Dominoesin jäsenenä, mutta lähti soolouralle vuonna 1957. Seuraavien vuosien aikana hän levytti noin 50 singleä, jotka nousivat listoille. Tyylilajit vaihtelivat rhythm'n'bluesista poppiin, soulista doo-wooppiin ja iskelmään. Hänen uransa loppui järkyttävällä tavalla eräässä hyväntekeväisyyskonsertissa vuonna 1975. Jackie Wilson sai sydänkohtauksen, jonka seurauksena hän vaipui koomaan. Hän ei koskaan herännyt tästä ja kuoli lopulta yhdeksän vuotta myöhemmin.

Hänet kirjattiin postuumisti Rock and Roll Hall of Fameen 1987 ja 2004 arvostettu Rolling Stone rankkasi Wilsonin sadan suurimman artistin listalla sijalle 68. Michael Jackson omisti vuoden 1984 Thriller -albumistaan saamansa Grammyn Jackie Wilsonille sanoen tämän olleen loistavan viihdyttäjän.  Reet Petite nousi listoille Englannissa 1986 tehden miehen tunnetuksi täysin uudelle sukupolvelle musiikin kuluttajia. Seuraavalla vuosikymmenellä hän sai tunnustusta 90-luvun legendalta, Tupac Shakurilta kappaleessa "Thugz Mansion";

"Seen a show with Marvin Gaye last night,
It had me shook, sippin' peppermint schnapps
With Jackie Wilson, and Sam Cooke."Ei kommentteja: