Klikkaa tästä sarjisblogiini!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Love - Reel To Real cassette version

RSO CS48040797
Reel To Real -albumin ilmestyessä vuonna 1974 oli alkuperäisestä Love -kokoonpanosta jäljellä enää maestro Arthur Lee itse. Levyn edeltäjä paria vuotta aiemmin oli ollut Leen soololevy Vindicator.

Levy tehtiin Robert Stigwoodin RSO Recordsille, vaikka Stigwood ei alunperin tätä itse halunnut. Manageri Skip Taylor sai miehen ylipuhuttua tekemään Loven kanssa peräti kahden albumin diilin, mutta loppujen lopuksi Reel to Real jäi ainokaiseksi. Tämä ei johtunut niinkään levyn funk-tyyppisestä musiikista, joka erosi koko lailla täysin 60-luvun legendaarisesta Forever Changes -platasta.

Taylorin ansiosta Arthur Lee sai elämänsä suurimman ennakkosumman sekä loistavat kiertuemahdollisuudet sekä Lou Reedin että Eric Claptonin kera. Valitettavasti kiertueista tuli täydellinen katastrofi, sillä Lee ei pystynyt pitämään itseään koossa millään tasolla. Jopa bändin omat muusikot joutuivat kärsimään miehen omituisuuksista ja lopulta tilanne kärjistyi niin pahaksi, että Stigwood vapautti Arthur Leen ja Loven toisen levyn velvoitteesta. Tämä myös tarkoitti sitä, että Reel To Realin soulia ja funkkia sisältäviä biisejä ei saatu enää koskaan lisää ja seuraavaksi levykin Lovelta ilmestyi vasta 14 vuotta myöhemmin. Tuolloinkin oli kyse lähinnä kokoelmasta ja vanhoista äänitteistä.

Siirsin tämän muistaakseni viidellä markalla Kane Recordsin poistomyynnistä ostamani kasetin digitaaliseen muotoon ja varsin kelvollista tavaraa Lee bändeineen sai aikaan.....ainakin siis studiossa......

Ei kommentteja: