Klikkaa tästä sarjisblogiini!

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hank Marvin - Heartbeat

Pieni arvuutteluleikki heti alkuunsa; kuka on se artisti, jonka levyllä taustalaulajana on Cliff Richard ja taustakitaristina Mark Knopfler - ja jonka levy alkaa "Sydämen asialla" -sarjan tunnarilla???

No tietenkin Hank Williams, vanhemman väen kitaristikuningas, jonka arvoa ei nähdäkseni Suomessa ole koskaan tajuttu. Vai muistatteko milloin viimeksi kuulitte Shadowsia tai Hank Marvinia radiosta? Apachea ei lasketa.


Marvinin Heartbeat on näitä lukuisia alelaarin löytöjäni, mutta tämän olisi voinut hankkia täyteen hintaankin. Mukana on Shadowsin rumpali Brian Bennett, bassosta vastaa Mark Griffiths ja koskettimista Warren Bennett sekä Alan Hawkshaw. Warren on muuten Brianin poika, joka on säveltänyt runsaasti musiikkia erilaisiin TV-sarjoihin - esimerkkinä vaikkapa Holby City.

Heartbeat koostuu klassisten pop-biisien kitaraversioista. Yksi parhaimmista paloista on David Bowien Space Oddity, josta Marvin onnistuu tekemään mukavan eteerisen tulkinnan. Levyn arvoa nostaa se, että kaikki Marvin, Knopfler ja Wonderful Land -kipaleen tuottanut Jeff Lynne luovuttivat rojaltinsa Nordoff-Robbins Music Therapy Centrelle.

ps. Achy Breaky Heart -loilotuksen mukanaoloa tällä levyllä ei kukaan normaali ihminen hyväksy - enkä minäkään

Ei kommentteja: