Klikkaa tästä sarjisblogiini!

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Etta James - Life's Been Rough On Me

Etta James on nainen, joka tietää täsmälleen, miten lauletaan bluesia, soulia, rokkia, gospelia tai vaikka jazzia. Lisäksi hän osaa tehdä genren mukaista musiikka aivan itsekin eikä tyydy pelkkiin lainakappaleisiin.


Eipä ihme, että James on valittu Rock & Roll Hall of Fameen, Blues Hall of Fameen ja peräti kahdesti Grammy Hall of Fameen. Ansioita siis riittää. Rolling Stone -lehden listalla 100 Greatest Singers of All Time Etta James sijoittui sijalle 20 ja saman aviisin 100 Greatest Artists listalla sijalle 62. Tämä nainen ei siis ole kuka tahansa hyräilijä, vaan ulkomuodosta lähtien viimeisen päälle hurja mimmi.


Illan kasettina on "Life's Been Rough On Me", jota voisi pitää edellä kerrotusta huolimatta omaelämänkerrallisena. James joutui 1970-luvulla pahoihin vaikeuksiin heroiiniaddiktionsa takia. Lopulta hänen miehensä kärsi 10 vuoden vankeustuomion asiaan liittyvien rikosten takia. Taustalla oli myös näistä johtuvia talousongelmia ja petoksia. Huumeet, kipulääkkeet ja myöhemmällä iällä myös Alzheimerin tauti sekä leukemia ovat vieneet suurimman luomisvoiman tältä artistilta.
Tätä albumia on oikeastaan tarpeetonta sen kummemmin esitellä. Tiukkaa, otsikon mukaista vääntöä kappaleesta toiseen. Yhteisenä piirteenä kaikissa on Etta Jamesin mahtava ääni ja tulkinta.

Ei kommentteja: