Klikkaa tästä sarjisblogiini!

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Cream - Live Vol 1

Yksi vanhimpia kasettejani, jos kohta käytettynä ostettu. Jack Brucen, Ginger Bakerin ja Eric Clapton Cream on tietysti sellainen klassikkobändi, että siitä ei kauheasti tarvitse kirjoitella. Todetaan nyt vain, että tämä viiden biisin live-albumi on ensimmäisestä soinnusta viimeiseen rummunpärähdykseen saakka ns. täyttä tavaraa.

Vaikka yleensä puhutaan lähinnä Claptonista, niin itse nostaisin Brucen möyryävän ja höyryävän basson esille. Mies onnistuu jollain tapaa saamaan neljästä kielestä irti niin paljon erilaisia sävyjä ettei paremmasta väliä. Olen joskus ajatellut, että Jack Bruce olisi ollut oiva työpari Jeff Beckille. Miesten sointimaailmat varhaisilla levyillään tuntuvat sopivan oikein mainiosti yhteen.

Tietysti Beck on voimakas persoona ja sitä oli taatusti myös Bruce. Joillain keikoilla rumpali Baker, joka oli tuittupäinen skotti, ajautui hurjiin riitoihin basistinsa kanssa. Ainakin kerran hän sai lähes osuman Brucen heittämästä bassosta. Tämä episodi ei tosin tapahtunut Creamin yhteydessä, vaan miesten aiempien yhteisten bändien kohdalla. Kun ajatus Creamista alkoi muotoutua, niin molemmat herrat ottivat lusikan kauniiseen käteen. Olihan heidän myönnettävä, että toinen oli oman instrumenttinsa ehdoton valtias.

Jossain minulla taitaa olla myös Cream Live Vol 2 -levy, mutta muistaakseni tämä ykkönen on vahvempi kokonaisuus. Mukana; Sweet Wine, Rollin' and Tumblin', N.S.U., Lawdy Mama ja Sleepy Time Time. Näistä Lawdy Mama on sitten studiossa äänitetty, joten ihan puhdas livelevy tämä ei siis ole.

Ei kommentteja: