Klikkaa tästä sarjisblogiini!

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Marillion - This Strange Engine

Tiistain 26.4.2011 digitointisatoa
Vuoden 1997 Marillion albumi "This Strange Engine" sisältää mainion "Estonia" -biisin, jonka bändin laulaja Steve Hogarth kirjoitti tavattuaan laivalta pelastuneen britin. Singleinä julkaistiin "Man of a Thousand Faces", "80 Days" ja "Memory of Water".

Tämä albumi on perus-Marillionia, musiikkia erityisesti progen ystäville, mutta samalla sopivaa kaikille muillekin. Mitään hittiaineksia eivät bändin levytykset ole enää 1980-luvun lopun jälkeen tarjonneet, mutta onhan meillä niitä varten muita kokoonpanoja. Marillionin kanssa viihtyy pidempäänkin, sillä he malttavat kehitellä ideoitaan eivätkä mene joka kerta aidan yli sen matalimmasta kohdasta.

Muutamia vuosia myöhemmin ilmestyi kauppojen alelaareihin "Tales from the Engine Room", joka oli remix-albumi This Strange Enginestä. Herrat Mitchell ja Daghorn "Positive Lightista" olivat tämän neronleimauksen takana. Vaikka kappaleet ovat samat kuin alkuperäisellä levyllä, saa tämä viritelmä minulta luonnehdinnan "turha". Kun en muutenkaan ole erilaisten uudelleen miksausten suurkuluttaja, niin tällä kertaa homma tuntuu todella tarpeettomalta. Levy ei ole edes sen kahden euron arvoinen, mitä siitä tuli aikanaan maksettua.


Ja ei, en kaipaa Fishiä - hänestä puhuminen myöhempien aikojen Marillionin yhteydessä on tuiki tarpeetonta sekin. Mies pärjää omillaan upeasti eikä kumpikaan osapuoli tarvitse toistaan.

Ei kommentteja: