Klikkaa tästä sarjisblogiini!

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Midge Ure - Breathe

Midge Ure on yksi näistä miehistä, joista Suomessa ei juuri puhuta. En tiedä puhutaanko paljon muuallakaan, mutta ainakin hän on saanut erilaisia kunnianosoituksia kahmalokaupalla viimeisten kymmenen vuoden aikana. Mies, joka teki ja oli tuottamassa "Do They Know It's Christmas" -hyväntekeväisyyssingleä, ei voi millään olla läpeensä paha tai huono.

Uren uran (huomaa sanaleikki!) varrelle on jäänyt mm. sellaisia bändejä kuin Thin Lizzy, Ultravox, Visage ja Slik, joten taidoista miehen menestys ei ole ollut kiinni. Hän onkin todella mainio biisinikkari, joka soittelee koskettimia ja kitaraa sekä tietysti laulaa.

Mies on ollut mukana menossa jostain 1970-luvun puolivälistä lähtien, mutta silti hän on julkaissut vain kymmenkunta sooloalbumia. Niistäkin osa on ollut uudelleenkoottuja painoksia aiemmista levyistä. Tämän päivän kasettina on tarjolla vuoden 1996 levy "Breathe". Taustajoukkoja on ollut mukana melkoinen määrä ja tietysti nimimiehiä sekä naisia löytyy joka sormelle. Biisit ovat keskitempoisia tai hitaita, kauniita ja sydämellisiä. Uran alkuvaiheiden syntikoita ei oikeastaan pahemmin levyltä löydä. Tämä sopii moneen tunnelmaan, sillä Ure osaa tehdä monipuolista musaa, joka kuitenkin on heti tunnistettavissa. Suosittelen....

Ei kommentteja: