Klikkaa tästä sarjisblogiini!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Traffic - Far From Home

Lisää tiistai-illan satoa;

Trafficin levytysura päättyi 1974, mutta ehkä hieman yllättäen Steve Winwood ja Jim Capaldi palasivat kehiin melko tarkalleen 20 vuotta myöhemmin julkaisemalla albumin "Far From Home". Samalla bändi oli mukana Grateful Deadin kesäkiertueella, sillä koko paluuidea oli lähtöisin Bob Weirin puhelinvastaajaan jättämästä viestistä.


Biisit

A)
1. Riding High
2. Here Comes a Man
3. Far From Home
4. Nowhere Is Their Freedom
5. Holy GroundB)
6. Some Kinda Woman
7. Every Night, Every Day
8. This Train Won't Stop
9. State Of Grace
10. Mozambique
Em. miesten lisäksi levyllä olivat menossa mukana rytmikitaristi Mick Dolan ja Davy Spillane, joka soitti säkkipillejä (Uilleann pipes). Kiertueella olivat vahvistuksina mm. Rosko Gee, Randall Bramblett ja Michael McEvoy. Alkuperäisin Trafficin yksi tärkeimmistä elementeistä oli ollut Chris Woodin huilu, mutta mies oli poistunut toisiin sfääreihin jo kymmenisen vuotta aiemmin.

Traffic oli vahva bändi, jolta löytyi soittotaidon lisäksi valmius tehdä loistavia biisejä. Tavallaan Far From Home toimii täydellisenä jatkumona aikaisemmille levyille. Musiikki soljuu sujuvasti, ylväästi ja kuitenkin persoonallisesti. Kestoa albumilla reilu tunti, mutta tyhjiä kohtia ei juuri jää. Parhaat palat itselleni ovat levyn päättävät kolme biisiä. Erityisesti "This Train Won't Stop" paranee kerta kerralta.
Tämä albumi pitäisi varmaan laittaa kategoriaan "AOR" tai suomalaisemmin "aikuiseen makuun" - tällä kertaa positiivisessa mielessä. Mutta kuka kertoisi, miksi hyllystäni löytyy kaksi kappaletta tätä samaa kasettia?

Ei kommentteja: