Klikkaa tästä sarjisblogiini!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Steve Hillage - L

Yksi suosikkilevyistäni pyörähti digimuotoon eilen illalla. Steve Hillagen "L" on lämminhenkistä psykedeliaprogea, joka ei tosin avaudu ihan heti kaikille. Hillage on tietysti itse kovan luokan kitaristi, mutta eivät nämä avustajatkaan mitään turhia miehiä ja naisia ole. Albumin tuotti Todd Rundgren ja hänen Utopia-bändistään mukana ovat kosketinsoittaja Roger Powell, rumpali John Wilcox ja basisti Kasim Sulton. Foneja puhaltelee Don Cherry ja "vibe masterina" sekä tietysti vallan ihastuttavana solistina on Miquette Giraudy. Tämä lady on Hillagen naisystävä ja soittaa tai laulaa jokaisella Steven soololevyllä.

Biisit ovat unenomaisia ja melko pitkiä. "Lunar Musick Suite" on lähes 12 minuuttinen, hypnoottinen musiikkiseikkailu, johon ei hevin kyllästy. "Oma Nama Shivaya" on taas hippihenkistä, syntikkavetoista mantran toistelua Giraudyn laulamana. Lainajuttuna on mukana Donovanin "Hurdy Gurdy Man", joka kulkee todella mukavasti.

Steve Hillage on niitä miehiä, jotka ovat tietoisesti kulkeneet täysin omaa tietään jo 60-luvulta lähtien. Kaveri on toki ajan hengessä mukana ja 90-luvun alussa Miquetten kanssa perustamansa "System 7" oli ambient -tyyppinen danceakti oli mahtava idea. Suurelta osin Hillagen ansiosta mm. Glastonburyn festarit perusti erityisen tanssiteltan, jonka ensimmäisen ohjelmiston hän sai itseoikeutetusti suunnitella.Kuuntele System 7:n Altitude

Ei kommentteja: